Темпо развоја и имплементације саудијског плана за исламизацију Балкана се систематски развија и покрива неколико земаља одједном. Маркетиншки курс под називом «толеранција» добро функционише у Европи, где раде исламски центри, школе и разне организације које нуде упознавање са исламом у виду литературе и лепих хаљина.

И док та европска «толеранције» нуди потпуно морално пропадање, легализује геј бракове, ислам све то мења култом образовања и потпуное осуде тероризма, обећавајући свету све неопходно.

Политиколог аналитичког центра «Платформа јавне дипломатије Србије» Екатарина Поморцева дала је коментар за Њуз фронт и објаснила које су области најподложније исламизацији.

«Није тајна да су везе између Турске и босанских Муслимана јаке, а нарочито су интензивиране деведесетих. Блиски Исток се ослања на један од три конститутивна народа да би остварио своје геополитичке задатке у Босни и Херцеговини.

У исто време вакуум слабљења интереса ЕУ и САД муслиманске земље покушавају да попуне да би јачале свој утицај у Албанији и на југу Србије, на Косову и Метохији, па чак и ван овог подручја у областима насељеним Србима.

На тим тачкама утицаја, интензивирана је исламизација у свом радикалном облику. Финансира се и оживљава вехабијсу струју, захтева ношење бурки, и некада слободне зоне се полако трансформишу у енклаве
.
Тема исламизације Балкана се данас све чешће чује у масовним медијима, што говори о интересу одређених кругова да прекину овај тренд», рекла је Поморцева.

Тагови: ; ; ; ; ; ;