Најбројнија коалиција на Космету нема потребну подршку за избор свог председника скупштине. Седница је прекинута, а председавајући ће накнадно заказати ново заседање.

У косовском парламенту била су присутна 94 посланика. На почетку заседања, Енвер Хоџај, посланик из коалиције ПАН, рекао је да ни данас немају већину али имају кандидата.

«Зато мислимо да нам је потребно више времена за координацију ради проналажења решења. Ми смо одлучни да скупштина буде формирана», навео је Хоџај.

На питање председавајућег колико им времена треба, Хоџај је рекао да им је потребно 10 дана до две недеље.

О захтеву Хоџаја посланик покрета Самоопредељење Албин Курти за говорницом је рекао да је најбројнија коалиција све време обмањивала јавност да има подршку али је одбијала да се суочи са реалношћу.

Предложио је најбројнијој коалицији да истакне свог кандидата Кадрија Весељија за председника скупштине и да на тај начин измери своју снагу.

Додатно је затражио да ако ПАН одбија да предложи свог кандидата онда треба предложити неког другог.

«Ако Кадри Весељи нема подршку онда нека ПАН предложи другог кандидата», рекао је Курти.

Авдулах Хоти из Демократског савеза Косова затражио је консултације представника свих странака ради изналажења решења. Истакао је да без договора не треба заказати наставак конституисања скупштине.

И данашња седница је прекинута, а председавајући ће накнадно заказати нову седницу.

РТС

Тагови: ; ;