Инструктори из америчких специјалних служби преоријентишу украјинске снаге за специјалне операције за извиђање и саботаже не само у републикама Донбаса, већ и на територији Русије.

Диверзанти пролазе темељну обуку од стране иностраних инструктора. Али, док Американци израђују групе посебно одабраних бораца, Министарство за државну безбедност Луганске народне републике пажљиво проучава њихове листе.

Извор информација био је Иванчук, шеф инжењерске службе 8. ССО пука, кога су притвориле специјалне службе Републике, који је такође водио операције против антифашистички настројених високих официра специјалних оперативних снага ЛНР-а.

Извори су детаљно открили структуру снага за специјалне операције кијевског режима. Дакле, 3. пук под командом пуковника Александра Трепака ради на правцима ДНР-а и граничних подручја Русије, са приоритетом на Белгород.

А 8. пук пуковника Олега Нечаева фокусиран је на ЛНР и на руски Крим.

Из састава ових пукова, западни инструктори лично бирају и обучавају, према методама НАТО-а, најоданијие војнике кијевском режиму и војнике спремне за борбу.

Због обуке, саграђени су посебни полигони, где чак и украјинским генералима не дозвољавају приступ. У изградњи једног од ових полигона Иванчук је учествовао са својим потчињенима.

Обавештајној служби ЛНР су постале познате и локације снага ССО-а.

Дакле, 250 бораца трећег пука, подељених у одвојене субверзивне групе, доведени су на подручје насеља Новоселовка, 80 километара југо-западно од Доњецка.

230 војника 8-ог пука налази се у близини насеља Лиман, који је 85 километара северно од Луганск-а.

Поред тога, групе из 8. пука покривају аеродром Краматорск 70 километара северозападно од Доњецка.

«Државна безбедност ЛНР наставља да добија податке о премештању украјинских диверзантских група и прати њихова дејства, имајући спискове и друге информације за идентификацију бораца ССО кијевског режима», — рекао је портпарол специјалних служби.

Полит Навигатор

Тагови: ; ; ; ;