Два војника су повређена кад их је у центру Брисела ножем напао мушкарац, преносе агенције. Нападач упуцан, у критичном стању.

У саопштењу белгијског тужилаштва се наводи да су војници, након што их је напао, пуцали у нападача.

Нападач је жив, али је у критичном стању и пребачен је у болницу, наводи се у саопштењу белгијског тужилаштва, пренео је Ројтерс.

«Према подацима о идентитету којима тренутно располажемо, реч је о 30-годишњем мушкарцу који нам није одраније познат по терористичким активностима», рекла је портпаролка тужилаштва.

Британска агенција наводи да су војници у нападу лакше рањени — један у лице, а други у руку.

Белгијска агенција Белга преноси да је велики број полицајаца присутан на лицу места.

Тамошњи медији наводе, позивајући се на полицијске и војне изворе, да су војници отворили ватру на мушкарца око 20.20 часова

Белгијски антитерористички Кризни центар је саопштио да су војници «неутралисали» једну особу у Бриселу, преноси АП.

Кризни центар је на Твитеру саопштио да је «ситуација под контролом», док је белгијски премијер Шарл Мишел, на истој друштвеној мрежи, поручио да безбедносне службе остају у приправности и да помно прати развој догађаја.

На телевизијским снимцима из центра Брисела види се да је полиција блокирала главну улицу недалеко од туристички атрактивног Гран пласа.

Белгија је под јаким мерама безбедности откако су у двоструком бомбашком нападу 22. марта 2016. убијене 32 особе на бриселском аеродрому и у метроу.

Тагови: ;