У нападу муслиманских екстремиста у Мјанмару страдао је један војник и 10 полицајаца. Окршај је уследио неколико сата након што је Саветодавна комисија, коју предводи бивши генерални секретар УН Кофи Анан, поднео коначан извештај

Најмање 32 особе су погинуле, међу којима 11 припадника безбедносних снага Мјанмара, у нападу муслиманских екстремиста у западној држави Ракине, саопштио је данас начелник генераштаба Мин Аунг Хланг.

«Један војник и 10 полицајаца жртвовали су животе за земљу», написао је он на Фејсбуку, додајући да је у сукобима који још трају убијено 21 екстремиста, пренео је АФП.

АП преноси да су екстремисти ноћас мачетама и оружјем напали безбедносне снаге на више полицијских и граничних контролних пунктова.

Напад је уследио неколико сата након што је Саветодавна комисија, коју предводи бивши генерални секретар УН Кофи Анан, поднео коначан извештај у ком се влади Мјанмара предлаже да брзо делује у циљу побољшања економског развоја и социјалне правде у држави Ракине да би се разрешило насиље између будиста и муслиманске мањине Рохингја.

Канцеларија Аунг Сан Су Чи је на Фејсбуку објавила да је намера била да се напади изведу у време објављивања Анановог извештаја.

Танјуг

Тагови: ; ;