Бивши народни посланик Владимир Олејник тврди да САД увлаче Кијев у биолошки рат против Русије, о чему је написао на свом блогу.

Како политичар тврди, у Украјини се налазе лабораторије које је изградило америчко министарство одбране. Налате се још и у Јерменији, Азербејџану, Киргистану, Казахстану, Грузији, Узбекистану и Молдавији.

«Две званична верзије Пентагона су следеће. Први се односи на услове складиштења патогена. Друга искључује могућност биолошког напада на Америку. Амерички глобални пројекат има за циљ да смањи ове претње, и зато је уложила стотине милиона долара у лабораторије, која би у теорији елиминисале могуће цурења опасних сојева микроорганизама у животну средину», каже Олејник.

Према бившим посланику, индиректни докази о раду ових лабораторија су случајеви болести животиња и егзотичних људских болести.

«По правилу, не дају се званична саопштења о овим локализованим епидемијама. Болесне покушавају да излече у приватним специјализованим клиникама. Не могу само сакрити чудне епидемије афричке куге која редовно убија свиње, птичји грип итд. Тешко је сакрити и случајеве када непознати вирус односе живот и нарушавају здравље грађана Украјине», додаје Олејник.

Он такође каже да у Украјини постоји више од десетак референтних лабораторија и биолошких станица за мониторинг мреже.

«Али, претпоставимо да је Пентагон има два циља и један од њих је припрема за могући рат са нашим северним суседом, које Порошенко пред Американцима упорно наставља да назива «агресором». У том случају, све долази на своје место», објашњава Олејник.

«Лабораторије у Украјини су део рата из сенке Русијом и сама Украјини постаје талац у великој игри», закључује бивши посланик.

Тагови: ; ; ;