Америчка држављанка и њен пријатељ из Сарајева приведени су на саслушање у Полицијску управу Центар зато што је она из аутомобила показала средњи прст према пратњи Бакира Изетбеговића, бошњачког члана Председништва БиХ и челника СДА, открива „Дневни аваз».

„Инцидент“ се догодио у улици Кошево, када су Американка и њен пријатељ кренули на Бјелашницу на излет. У другој траци налазили су се аутомобили из пратње Изетбеговића, а у једном од њих био је и члан Председништва.

Како је један од људи из Изетбеговићеве пратње испричао полицајцима, управо је Изетбеговић, након што су га оставили у згради Председништва БиХ, од њих тражио да позову полицију и зауставе аутомобил из којег му је девојка показала средњи прст.

„Спустила је прозор и показала прст. Није било никакве зле намере, није их напала, није их гађала каменом нити ишта слично. Смејали смо се. Ипак сам јој рекао да то не ради, нема потребе. Рекао сам јој да је можда неко од наших политичара и био сам у праву“, прича за овај босански медиј Американкин пријатељ док је она саслушавана у Полицијској управи.

Након службене забелешке, полицајци су девојку и њеног пријатеља одвезли у полицијску станицу.

„Она је у шоку, да је знала да ће се ово догодити, не би то никад урадила, иако је огорчена на наше политичаре. Годинама ради овде и види како народ живи“, додаје њен пријатељ за „Дневни аваз“. На крају је морала да плати казну за нарушавање јавног реда и мира.

Спутник

Тагови: ; ;