Македонија ће бити уздржана уколико дође до гласања о чланству Косова у Унеску, саопштила је премијерка Ана Брнабић, након разговора са македонским колегом Зораном Заевом на маргинама неформалног скупа земаља Западног Балкана у Драчу.

«Македонија ће остати на истој линији, односно биће неутрална ако се буде гласало за улазак Косова у Унеско», рекла је Брнабићева.

Брнабићева је, наиме, објаснила да јој је македонски колега потврдио оно што јој је обећао на самиту западнобалканске шесторке у Трсту, у јулу.

У разговору је, каже, констатовано да је Македонији веома важно пријатељство са Србијом и да ће то бити «јасан сигнал јачег пријатељства и јачих веза са Србијом, тако да очекујем да се то питање не отвара».

Премијерка је рекла да ће Зоран Заев посетити Србију у новембру.

«Данас сам разговрала са Заевом о догађајима протеклих дана. Имамо доста добро разумевање око даљих корака наше сарадње, ја сам га позвала и договорили смо се да посети Србију у новембру», рекла је Брнабићева.

Тада ће се, рекла је премијерка, договорити и о одржавању заједничке седнице влада Србије и Македоније.

У албанском летовалишту Драч је почео једнодневни неформални скуп западнобалканске шесторке, на којем учествује премијерка Србије Ана Брнабић.

 

Танјуг/РТС

Тагови: ; ; ; ;