Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Инфрмације се ажурирају а време је московско — сат времена испред средњеевропског)

 

19:45

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 29 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 13 насељених места Републике.

13:45

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана осам пута напале позиције Народне милиције у подручју Первомајска као и насеља Фрунзе,Калиново, Желобок, Березовское и Панковка, и железничке станице Марјевка.

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале насеље Спартак северно од Доњецка. Том приликом запаљена је једна кућа.

 

 

Извештај за 25. август

 

ЛНР

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевске снаге током претходног дана 10 пута напале позиције Народне милиције у подручју Первомајска као и насеља Калиново, Веселогорловка, Доњецки, Фрунзе и Молодежное. Током јутарњих сати поново су отварале ватру на насеље Калиново.

 

ДНР

 

Током претходног дана украјинске снаге су 37 пута напале територију ДНР. Под ватром украјинских снага нашло се 15 насељених места Републике. Током напада рањен је један цивил у Петровском рејону Доњецка а током напада на насеља Луково у Тељмановском рејону на југу ДНР и Спартаку северно од Доњецка оштећене су две куће.

Тагови: ; ;