Начелник Полицијске управе шибенско-книнске Ивица Костанић је поводом пожара, као и најновијих хапшења због намерног изазивања пожара, рекао да су сви починиоци држављани Републике Хрватске.

Он се дотакао и својеврсне «антисрпске еуфорије», која се појавила након што је за изазивање пожара ухапшено неколико припадника српске националне мањине, преноси регионална тв Н1.

«Полиција првенствено утврђује ко је починилац и који му је мотив био за извршење кривичног дела. Не бавимо се разним коментарима ко је које националности. Криминалистицким истраживањима смо утврдили те наводимо како су сви починиоци држављани Републике Хрватске, тако да је било какво распиривање мржње непотребно», рекао је Костанић за портал Шибеник.ин.

«Полицијска управа шибенско-книнска је и пре налога министра унутрашњих послова Давора Божиновића предузимала мере и радње на откривању, како узрока пожара тако и на откривању евентуалних пиромана. До налога министру ова Полицијска управа вец је поднела пет кривичних пријава због извршења кривичног дела довођења у опасност живота и имовине, додао је он.

Након министровог налога открили смо још четири починиоца, казао је Костанић за портал «Шибеник.ин».

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;