Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да глобална кретања у свету налажу да српски народ мора бити окупљен око идеје која се зове Република Српска, њеног јачања и постојања.

 

 

Додик је у изјави новинарима на 52. «Кочићевом збору» у Стричићима код Бањалуке истакао да је Република Српска данас земља слободе коју је освојила својим постојањем и формирањем.

«Та слобода подразумева победу пред великом историјском неправдом која је овде и за време, пре и после Петра Кочића била доминантна српском народу», рекао је Додик.

Додик је навео да слобода за српски народ данас није доведена у питање, те да сада постоји потреба да се боље живи, да се више обезбеди материјалних и духовних ресусра да би људи овде боље живели.

«Не треба бити наиван. Глобална кретања у свету налажу да морамо бити окупљани око идеје која се зове Република Српска, њеног јачања и њеног постојања», рекао је Додик.

Додик, који присуствује свечаном културно-уметничком програму 52. «Кочићевог збора» у Стричићима на Змијању, нагласио је да му је драго да је данас овде са људима да подели успомену на Петра Кочића.

«Народним зборовањем сећамо се Кочића и његовог великог дела, човека који је готово пре сто година писао о патњи народа овог краја и на најбољи могући начин то преносио и оставио у незаборав свим генерацијама», рекао је Додик.

Он је напоменуо да је 52. «Кочићев збор» прилика да се окупе уметници и да се најбољим међу њима додели награда, те подсетио да манифестација траје данима у Бањалуци и Београду, а завршава данас великим народним збором.

 

 

РТРС

Тагови: