Један заједнички председнички кандидат опозиције, једна заједничка листа и на ванредним парламентарним изборима, за које се треба изборити протестима, а не седање за сто са премијером Душком Марковићем – истакнути су као окосница јавног позива Демократског фронта опозиционим структурама и свим грађанима Црне Горе за заједничко деловање.

Лидер НСД-а и члан Председништва ДФ-а Андрија Мандић поручио је на почетку конференције колегама из опозиције да уколико су сагласни са јавним позивом ДФ-а, јавно се изјасне о томе.

Он наглашава да је важно што хитније организовати заједнички састанак, а до краја септембра дефинисати платформу, на којој ће се базирати даљи рад.

„Сам бојкот Парламента није било довољно средство за расписивање ванредних парламентарних избора“, истакао је Мадић, напомињући да су од протеклих позива на јединство „лажна средства информисања“ стварала подјеле објављивањем наводних чињеница да неко у опозицији има подршку међународне јавности, а неко нема.

 

На данашњој конференцији за медије Демократски фронт представља садржај јавног позива колегама из опозиције, али и свим грађанима Црне Горе. Позив се, према најави, односи на заједничко деловање опозиционих структура и грађана. Конференција се одржава данас, с почетком у 12 часова, у прес-центру Покрета за промјене (Ивана Црнојевића, бр. 107). Конференцију можете пратити уживо путем линка на званичној страници ИН4С.

 

О јавном позиву на заједничко дјеловање на конференцији говоре чланови Предсједништва ДФ-а.

 

ин4с

Тагови: ;