Косовска полиција ухапсила је око поднева 75-годишњег Богдана Митровића, расељено лице из села Сопине код Мушутишта. Према сазнањима “Новости” Митровић је ухапшен из аутобуса са расељеним Србима који су се враћали из Мушутишта где су на темељима цркве пресекли славски колач.

— Богдана су извели из аутобуса недалеко од суве Реке на уласку на ауто-пут, а више од тридесетак полицијаца је учествовало у његовом хапшењу. Богдан који је у аутобусу био са супругом, кћеркама зетом и унуком, није пружао отпорт при хапшењу јер је свестан да није крив ни за шта — рекао је Новостима Милан Михајловић, вођа групе расељнеих Срба која је у недељу из више средина у централној Србији кренула пут Мушутишта да обележе храмовну славу на темељима порушене цркве Успења превсете Богородице.

И док објашњава да су и после хапшења морали да наставе пут због полицијске пратње, Милан истиче да је Богдановој супрузи Момирки позлило и да нису могли да позову хитну помоћ јер је косоовска полиција инсистирала да се њихов аутобус не задржава због пратње.

Иначе, расељени Срби из Мушутишта годинама уназад обилазе темеље своје цркве порушене 1999 године када је порушена и већина њихових домова. У селу је до 1999 године живело око 1000 Срба али се повратку расељених, који су изразили жељу да се врате противе локални Албанци, који су их прошле године спречили да обележе храмовну славу.

ИСПЛАНИРАНА АКЦИЈА
Косовски полицијаци који су ухапсили Митровића показали су налог тужиоца за хапшење а под образложењем да је оптужен за наводне ратне злочине. Пресретање аутобуса од стране више десетина полицајаца и хапшење једног од расељнеих само указује да је читава акција била испланирана и да Албанци на све начине настоје да спрече повратак расељених Срба — истиче за Новости Милан Михајловић, представник расељених Срба из Мушутишта.

Новости,
Аутор: Д. Зечевић

Видео: Иживљавање «косовских специјалаца» над 75-годишњим Србином!

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;