Градоначелник Дубровника Мато Франковић одбио је да се фотографише са замеником градоначелника Требиња Миком Ћурићем и затражио извињење тог града за све оно што су, како је рекао, учнили током ратних дешавања.

Франковић је рекао да није довољна само добра воља за сарадњу коју су званичници Требиња исказали раније према Дубровнику, додајући да се «пре тога потребно извинити грађанима града Дубровника, мајкама које су изгубили синове, породицама које су изгубиле децу и деци која су остали без родитеља».

«Када то извињење уследи као што је уследило из Црне Горе, Дубровник је спреман да сарађује са Требињем. Док се то не догоди ми нисмо спремни да срађујемо, нити ћемо са онима који су нападали наш град», рекао је Франковић данас на граничном прелазу Иваница.

Упитан да ли сматра да би и Дубровчани требало да се извине Требињу, он је рекао да не види разлог зашто би то чинили.

«Зашто бисмо ми из Дубровника требало да се извињавамо Требињу. Је ли због тога што смо бранили своје куће, домове, је ли зато», рекао је видно узнемирен и љут Франковић.

Он је додао да Војска Хрватске није никада није нападала било кога, нити је улазила у било чије домове, већ да је, како је навео, часно чували породичне куће и одбранили их.

Франковић је рекао да не жели да се фотографише са замеником градоначелника Требиња Мирком Ћурићем, окренуо је главу и удаљио се, пренела је РТРС позивајуће на Срну.

Новоизграђени гранични прелаз Иваница на подручју општине Равно у Херцеговини отворено је свечано данас.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;