Бивши припадници ХОС-а, чије удружење у свом грбу има усташки поклич «За дом спремни», не одустају од провокација, па су се на конференцији за новинаре, на којој су тражили заштиту премијера Андреја Пленковића, појавили са краватама на којима је утиснут грб тог удружења, пренео је портал «Индекс».

«Са овог места захтевам, тражим и молим подршку премијера Пленковића да нас заштити. Доказао је у својој политичкој каријери као председник Владе да има ставове и показао се као државник…», рекао је Борислав Баришић, председник Савеза удружења ХОС-а.

Баришић је рекао новинарима да су захтеви за уклањање спомен-плоче у Јасеновцу, на којој је исклесан и њихов грб са натписом «За дом спремни», «само врх леденог брега» и да зато од премијера тражи да подржи и заштити припаднике ХОС-а.

«Тражим да заштити једанаест невиних, да заштити част, поштење оних момака чија смо имена ставили на једној маленој плочи у Јасеновцу. Бар као мртви, нека има пијетет према њима, нека их не дирају, нека их не називају фашистима», рекао је Баришић на конференцији за новинаре у Осијеку.

 

А да ли Баришић има пијетет према жртвама Јасеновачког и осталих усташких логора?!

Танјуг

Тагови: ; ;