Након недељу дана борбе, конвој с припадницима Исламске државе почео је данас, у складу са споразумом, да напушта сиријско-либански гранични регион у пратњи сиријске војске крећући се ка источној Сирији, преноси Ројтерс.

Током протеклих недељу дана, најмање 11 припадника либанског шиитског покрета Хезболах и седам сиријских војника, погинуло је у офанзиви на такозвану Исламску државу, у западном сиријском региону Каламун, навео је Хезболах.

Хезболах и сиријска војска објавили су у недељу прекид ватре у својој офанзиви против Исламске државе у Каламуну, јавила је Хезболахова телевизија Ал-Манар.

Прекид ватре ступио је на снагу «у складу са споразумом о окончању борби у западном Каламуну против Даеша (ИД)», преноси Ројтерс позивајући се на ту телевизију.

Либанска војска објавила је прекид ватре на својој страни границе, где је из североисточног дела Либана водила борбу против екстремиста ИД.

Енклава ИД уз ту границу је последњи део сиријско-либанске границе који је остао под контролом екстремиста, напомиње британска агенција.

Танјуг/Блиц

 

 

Тагови: ; ;