Изгубљени планинар из Пољске изазвао велики пожар у Бару

Велики пожар букнуо је вечерас у Бару, а претпоставља се да га је изазвао планинар из Пољске који се изгубио на оближњем брду, када је покушао да сигнализира где се налази.

 

 

Пожар је захватио велику површину на брду Шушањ изнад истоименог барског насеља, а ватра се ношена ветром спустила до насеља, пренели су медији.

„Пожар за сада не прети кућама али је неприступачан па је гашење за сада немогуће“, саопштили су у локалној служби заштите из које ће тражити укључивање противпожарне авијације.

Начелник службе заштите Бара Велизар Чађеновић рекао је Вијестима да је обавештен да је ватру запалио планинар из Пољске који се изгубио и на тај начин желео да сигнализира где се налази.

„Обавештен сам да је један планинар из Пољске који се изгубио у брду, у намери да сигнализира на ком се месту налази, запалио ватру која се због ветра и суве вегетације одмах проширила на велики део брда“, навео је Чађеновић.

Како је истакао, ситуација је изузетно озбиљна, јер у овом тренутку зависно од ветра, може доћи не само до угрожавања горњих кота Шушња, већ са једне стране брда и Сутомора, а са друге стране Зубаца.

Због неприступачног терена ватрогасци ће, према његовим речима, ујутру почети акцију гашења пожара.

Пољак још није пронађен, речено је Вијестима у полицији у Бару.

Коментари: