Насипи у округу Бразорија, у близини Хјустона, попустили су, а локалне власти позвале су становнике да одмах напусте ту област, јавља АФП. Вода је почела да се прелива и из највеће бране «Адик» у близини Хјустона, јер је због олује «Харви» киша препунила њен капацитет, наводи градски званичник, преноси «Би-Би-Си». Очекује се обраћање јавности градоначелника Хјустона.

Бразорија са око 350.000 становника налази се у близини Хјустона, јужно од тог града.

Званичник тог округа на Твитеру је поставио поруку: «Напустите област одмах.»

Франсиско Санчез, портпарол округа Херис, поручио је грађанима да се, уколико се налазе у близини, одмах склоне од опасности, јер немају много времена, преноси Си-Ен-Ен.

Вода је почела да се прелива и из највеће бране у близини Хјустона јер је због олује «Харви» киша препунила њен капацитет, саопштили су званичници у Тексасу.

Инжењери су покушали да спрече да околна места буду поплављена тако што су испустили део воде коју задржава та брана.

Званичник задужен за контролу поплава Џеф Линднер рекао је, међутим, да је ниво воде премашио ивицу резервоара, преноси Би-Би-Си.

Преливање не би требало да проузрокује пуцање бране «Адик», али би се додатна вода излила у Бафало, највећу реку у самом граду која пролази кроз његов центар, због чега се верује да је град угрожен.

Званичници су, међутим, забринути за брану «Баркер», која контролише прилив воде са западне стране града, јавља Би-Би-Си.

Како јавља Си-Ен-Ен очекује се обраћање јавности градоначелника Хјустона који би требао дати више детаља о ситуацији у граду.

Председник Доналд Трамп је на путу ка Тексасу како би сагледао последице које је изазвао ураган «Харви».

Како Би-Би-Си јавља, киша наставља да пада у Хјустону.

«Очекује се да ће додатне падавине преко ноћи погоршати стање поплава у југоисточном Тексасу и Луизијани», саопштио је Национални центар за урагане.

РТС/BBC/CNN

Тагови: ; ; ; ;