Српски полицајци могли би да помогну руској полицији у одржавању јавног реда и мира током Светског првенства у фудбалу идуће године у Русији, рекао је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић након састанка са руским колегом Владимиром Колокољцевом у Москви, преноси Спутњик.

Небојша Стефановић и Владимир Колокољцев, Фото: МУП Русије

Колокољцев је истакао да се Министарство унутрашњих послова Русије залаже за даљи развој конструктивног дијалога са српским колегама, поготово пред почетак Светског првенства у фудбалу.

„Заинтересовани смо за било коју информацију о навијачима и учесницима Мундијала и бићемо искрено захвални за било какву помоћ која ће нам бити пружена по том питању“, рекао је руски министар.

„Оно што је посебно занимљиво за Руску Федерацију, али и за Министарство унутрашњих послова Србије је могуће упућивање полицијских службеника на Светско првенство у фудбалу у Русију, како би помогли руским колегама у борби против могућег криминала. Оно што је за нас веома важно је да не постоји ниједан српски навијач који би у Русији могао да направи неко кривично дело, али смо спремни да са руским колегама сарађујемо како бисмо боље контролисали ситуацију“, рекао је Стефановић.

 

Политика/Спутњик

Тагови: ; ; ; ;