Посланик у у парламенту руске републике Чеченије, Мухмад Ашхабов убијен је у петак ујутро на путу до посла. На њега су пуцали непознати нападачи из аутомобила док је Ашхабов био у својој «тојоти». Недавно је процурио и снимак из возила убијеног посланика и моменат када је погођен и губи контролу над возилом.

Посланик у у парламенту руске републике Чеченије, Мухмад Ашхабов

Ашхабов је затим ударио у бандеру и погинуо. Узнемиријући видео ухватио је језив моменат смрти посланика. У једном тренутку на снимку се чују пуцњи, док се у следећем моменту на ветробранском стаклу види се крв да би потом уследио ударац у бандеру.

Према информацијама, «посланик је изашао из куће и аутомобилом кренуо на посао. На аутопуту у округу Ачкој-Мартан, нападачи су из аутомобила у покрету запуцали на његов ауто, што је довело до несреће у којој је посланик погинуо», наводи се у саопштењу истражног одбора надлежног за тешка кривична дела. Утврђено је да је пуцано из аутоматске пушке калибра 7,62 мм.

Овај бивши комунистички функционер из доба Совјетског Савеза  постао је посланик прошле године. Руководио је одбором за питања пољопривреде, а 2015. је радио као саветник главног штаба чеченског лидера Рамзана Кадирова, саопштио је парламент на свом интернет сајту.

Надлежни органи су покренули истрагу због убиства, за које сматрају да је мотивисано службеним положајем жртве, наводи агенција.

Тагови: ; ; ;