Венецуела је данас саопштила да ће понудити помоћ Американцима који су се нашли на удару урагана званог Харви, и то посредством америчке подружнице венецуеланске државне нафтне компаније.

 

Министар спољних послова Венецуеле Хорхе Ареаса саопштио је данас да је председник Николас Мадуро наложио венецуеланским званичницима да развију план за помоћ онима које је угрозила ова снажна временска непогода, преноси АП.

Према Ареасиним речима, америчка подружница венецуеланске нафтне компаније, «Китго» (Цитго), пружиће пет милиона долара помоћи у огреву становницима Хјустона и да ће све приходе са својих бензинских станица наменити «подршци опоравку» од урагана који је у међувремену прешао у тропску олују.

Харви је прошле недеље погодио југоисточни Тексас као ураган четврте категорије, а од тада му је снага ослабила до нивоа тропске плује.

Потез Венецуеле уследио је након што су САД увеле санкције влади те земље, забранивши банкама да је опскрбљују новим финансијским средствима, напомиње америчка агенција.

Тагови: ;