Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да тај ентитет не жели да оспорава право Хрватској да гради Пељешки мост на својој територији, али да од званичног Загреба очекује да исто тако интензивира ангажман на отпочињању радова на мосту на Сави.

Додик је рекао да је Хрватска досад више пута показала јавни интерес за мост на Сави, али ништа више од тога се није догодило, пренели су бањалучки медији.

Министар цивилних послова у Савету министара Адил Османовић упутио је јуче писмо министру мора, промета и инфраструктуре Хрватске Олегу Бутковићу у ком га обавештава да ће Министарство цивилних послова предложити једнострано проглашење суверенитета БиХ у том делу Јадрана уколико Хрватска настави активности на градњи Пељешког моста.

Додик је с тим у вези поново оптужио бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића за континуирано, како је рекао, лажно представљање.

Изетбеговић стално, каже Додик, покушава да свој глас представи као глас БиХ.

„Он заиста има право на глас, али само у име Бошњака. Подсећам га да без гласова Срба и Хрвата нема усаглашеног става БиХ, па и те изјаве у вези са проглашењем суверенитета на подручју Неума, које долазе из СДА, треба посматрати као пуцањ у празно“, поручио је Додик.

Тагови: ; ; ; ; ; ;