На лондонском стадиону за крикет «Овал» уочи почетка утакмице у близини играча и судија испаљена је стрела из самострела, за коју Скотланд јард верује да је испаљена споља, а навијачима је прво речено да потраже заклон, да би потом сви били евакуисани.

Полицијски хеликоптер је потом надлетао то подручје покушавајући да у околним улицама уочи особу која је испалила стрелу, а стадион је опколило више полицијских возила.

Утакмица између тимова Сарија и Мидлсекса је првобитно привремено, а потом потпуно одложена, док су наоружани полицијајци помагали стотинама гледалаца да напусте стадион.

Полиција је навела да је «отвореног ума» када је у питању мотив за оно што се десило, али да не сматрају да је случај повезан са тероризмом. Наведено је да у инциденту нико није повређен и да није било хапшења.

Према наводима Дејли телеграфа, евакуисаним гледаоцима је дан на стадиону изгледа уништила нечија глупост.

Међу гледаоцима је био и пензионисани полицијски званичник Крис Филипс, бивши шеф Националне канцеларије за безбедност и борбу против тероризма.

«Нисам видео шта се десило, али је прилично јасно да је стрелу на терен испалио неко споља. Ово је помало срамотно за све, али будимо искрени, данас и није био неки крикет», казао је Филипс.

Би-Би-Си је навео да је утакмицу планирало да посматра око 2.500 гледалаца.

Тагови: ; ;