Миодраг Стојановић, заступник одбране Ратка Младића, каже да се изненадио када је видео у каквом стању је Младић. «Није могао да издржи ни посету», каже он.

Подсетимо, из Министарства правде Србије јуче је потврђено да ће ће се до краја следеће седмице Хашком трибуналу упутити иницијатива да бившем команданту Републике Српске омогуће адекватни услови за лечење, због његовог погоршаног здравственог стања.

Влада захтева од Хага: Младићу је живот угрожен, потребно му је лечење у Србији!

Министарство правде ће, како каже Стојановић за «Новости», подржати и предлог Младићевих бранилаца да му се одреди и привремено пуштање на слободу ради лечења у Србији.

Он каже да се тренутно прибавља додатна документација јер је Младићу у последње време здравствена ситуација знатно погоршана. Стојановић је рекао да је посетио Младића прошлог месеца и да се изненадио када је видео да Младић неможе да издржи ни трочасовну посету.

Потврђено: Србија даје гаранције за генерала Младића!

«После два сата више није могао да седи и концентрише се на разговор. Озбиљно сам забринут због онога што сам видео. Од тада чинимо све што је могуће да га сачувамо и зато апелујемо даму се омогући лечење», каже Стојановић за «Новости».

Лист наводи да исту забринутост дели и Младићева породица. Његов син Дарко рекао је да Младићу притисак расте и до 200, што је веома опасно с обзиром на то да је имао два мождана удара. Како је рекао, цела породица се пакује у Хаг, како би га посетила.

Подсетимо, Младић је имао два мождана удара, инфаркт, а лекари су забележили и да је имао мождани поремећај ТИА који може да услови настанак новог можданог удара.

Њега су у Хагу прегледали руски лекари 2015. и тада је утврђено да он тешко може да прати ток суђења.

 

Новости/Б92

Тагови: ; ; ;