Русија се традиционално залаже за добре односе са САД, каже портпарол Кремља Дмитриј Песков истакавши да, ипак, не могу да дозволе да поступци Сједињених Држава, који су понекад и непријатељски, остану без одговора.

Кремљ је данас саопштио да жали због непријатељских корака САД према Русији, истичући да Москва не може а да не одговори на тако нешто.

«Жалимо због неконструктивног става наших колега у САД и, наравно, не можемо себи да дозволимо да такви кораци, који су понекада и непријатељски, остану без одговора», изјавио је новинарима портпарол руског председника, Дмитриј Песков.

Русија никада није инцирала неку кризу или ограничења у билатералним односима, и увек се томе противила, казао је Песков.

«Председник Путин упорно понавља жељу Москве да се (са САД) изграде добри односи, засновани на принципима обостране користи и поверења. То је Путинова доследна политика», навео је Песков.

Песков је прокоментарисао и изјаву новог руског амбасадора у САД Анатолија Антонова за Комерсант о томе да намера изградње добрих односа са Вашингтоном није нова политика Москве.

«Не, то није нова политика, то је традиционална политика», нагласио је Песков, пренела је агенција Тас.

Песков је рекао да се Русија традиционално залаже за добре односе са САД.

«Чак и верујемо да ти односи морају да се унапреде у интересу мира, глобалне стабилности, као и у интересу решавања кључних светских и регионалних проблема», рекао је Песков.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;