Македонски министар унутрашњих послова Оливер Спасовски је изјавио да Управа за безбедност и контраобавештајне послове (УБК) не предузима никаве активности које су против било које државе или амбасаде у Македонији.

Како је пренела државна агенција МИА, оговарајући на новинарско питања у вези с недавним привременим повлачењем особља амбасаде Србије у Скопљу, Спасовски је истакао да у том делу нема никаквих активности које могу да компромитују УБК или Министарство унутрашњих послова Македоније, чији је део и та управа.

Србија је у недељу 20. августа повукла особље из амбасаде у Скопљу, а председник Александар Вучић је дан касније рекао да је то учињено јер су надлежни органи пружили доказе о веома офанзивном обавештајном деловању против органа и институција Србије.

Након телефонског разговора Вучића и премијера Македоније Зорана Заева, после којег је следило смирујуће заједничко саопштење, особље амбасаде се вратило у Скопље 24. августа, а данас би требало да дође и амбасадорка Душанка Дивјак-Томић.

Тагови: ; ; ;