Затварање дипломатских мисија Русије сведочи о одсуству утицаја председника Доналда Трампа на сопствену спољну политику, рекао је за РИА новости бивши саветник републиканаца у Сенату Џим Џатрас.

САД су у четвртак увече саоптиле да ће додатно ограничти активности руских дипломатских мисија у Сједињеним Америчким Државама, а једно ограничења је да од 2. септембра, затворе Генерални конзулат РФ у Сан Франциску и конзуларне објекате у Вашингтону и Њујорку.

«Чињеница да је Доналд Трамп јасно рекао да жели да побољша односе са Русијом, али је упао у ћорсокак. Он наставља да говори да се нада да ће успети у својој намери, али сада додаје и речи «некад» и «можда». Генерали и глобалисти држе спољну политику у својим рукама, и он то зна», рекао је Џатрас.

Експерт је додао да су заједнички притисак и републиканаца и демократа, као учестали медијски напади на Трампа приморали председника да јавно подржи политику чији је био противник.

«Имајте на уму да ће, упркос позиву Стејт департмента на уздржаност и жељи да ухвати Москву у своју реторичку замку, који се односи на принцип реципроцитета, овај корак несумњиво изазвати одговор. Чај и није битно какав одговор. Питање је само и једино, колико ће се ситуација погоршати», нагласио је Џатрас.

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;