Председавајући Председништва БиХ из реда хрватског народа Драган Човић изјавио је да власт мора у складу са законима БиХ да контролише организовано насељавање Арапа у тој држави

Председавајући Председништва БиХ из реда хрватског народа Драган Човић изјавио је да власт мора у складу са законима БиХ да контролише организовано насељавање Арапа у тој држави.

«Ми би требало да будемо забринути, вакако, и не треба уопште затварати очи од тог процеса, нити смемо рећи да неко није добродошао само зато што је из неког народа, нације, данас у свету»,река је Човић, пренело је Хрватски медијски сервис.

Једноставно, казао је, данас је читав свет креће.

«Погледајте Европску унију и колико наших људи тамо има, али ако би било наивни и не гледали то у контексту претходног питања да има оних који системски раде тај пројекат да би промијенили етничку слику овог простора били би политички наивни», рекао је Човић.

Човић сматра да ове процесе не води ни једна политичка странка.

«Не бих ја то рекао да је то нека политичка странка. То је много више, једна идеологија која је владала једним већим подручјем арапског света. Пола Ирака је била под црном бојом, пола Сирије. Ако је неко у таквом стају способан овладати, нису ти људи нестали. Тако да с те стране бојим се ко год потцени организацију која стоји иза таквих снага је наиван», рекао је Човић.

Власти у БиХ, казао је, не смеју то да потцене.

» Питање је само колико ће их спречити систем. Тако да добродошли сви они који долазе као пријатељи, али сви стратешки правци промене структуре обичаја, навика овде јасно нарушавају трајно функционисање државе и то се видно осећа и делује. На нама је да кроз своје институције помогнемо свим добронамјерним људима да не буду носиоци печата којег стварно не заслужују, али и да не будемо слепци», истакао је Човић.

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;