Председништво Општинског одбора ХДЗ Кисељак поводом немилих догађаја на тзв. састанку Савета родитеља ОШ Кисељак 1-Билаловац, оштро осуђује константу политизацију сваког почетка нове школске године од стране Опшинског одбора СДА у општини Кисељак, преноси Хрватски Медијски Сервис.

«Сматрамо да је крајње некоректно и неприхватљиво да на једном таквом састанку, легално и легитимно изабраном начелнику свих народа и грађана опшине Кисељак, буду израчене бројне увреде и исполитизоване поруке од стране учесника скупа на којем су између осталих били и главни имам Кенан ефендија Бајрић, иначе и председник савета родитеља, те директор школе Нермин Мерхемић који је и предсједник Меџлиса Исламске заједнице Кисељак».

То вређање начелника Општине Младена Мишурића Рамљака је ишло до те мере, да је њему, а и народу којег представља, ускраћено да се сматрају Хрватима те поручено да као такви, могу једино ићи у Хрватску!

Исто тако, оштро се осуђује што су на једном таквом скупу, који је у потпуности исполитизован, била присутна и школска деца која су све то морала слушати, наводи се у саопштењу.

 

Хрватски медијски сервис/РТРС

Тагови: ; ; ;