Министарство унутрашњих послова је реаговало на саопштење Полицијског синдиката Србије у вези обезбеђења председника Србије. У саопштењу је оцењено да су тврдње ПСС да је почетком августа расформирано Одељење за обезбеђење председника Републике из састава Јединице за обезбеђење личности и одређених објеката – “нетачне и потпуно злонамерне“.

“Председника Александра Вучића од када је био министар одбране, али и премијер обезбеђују припадници Војске Србије. Тужно је да представници Полицијског синдиката Србије и њихов вођа Вељко Мијаиловић не знају да по Уставу председник Србије командује војском као врховни командант, те је потпуно природно и нормално да га обезбеђују припадници Војске Србије“, наводи се.

У саопштењу је оцењено и да је “свима потпуно јасно да је ПСС постао политичка, а не синдикална организација“.

“Једина намера им је дезавуисање јавности, што обилато и свакодневно чине да би придобили неки поен за своје политичке налогодавце. У Министарству унутрашњих послова претходних недеља приступило се рационализацији и смањењу броја старешина, док су руководиоци тимова, група, вођа смена остали на истим позицијама али у другим одељењима Јединице за обезбеђење МУП-а Србије која и даље пружа подршку Војсци Србије приликом обезбеђивања председника Републике у делу који припада надлежности полиције“, закључује се у саопштењу.

Ројтерс/ Бета

 

Тагови: ; ; ; ;