У америчкој држави Џорџија једну жену полиција је у јулу прошле године зауставила због вожње под утицајем алкохола, а сада се у јавности појавио снимак камере на полицијском ауту

У америчкој држави Џорџија једну жену полиција је у јулу прошле године зауставила због вожње под утицајем алкохола, а сада се у јавности појавио снимак камере на полицијском ауту.

На снимку полицајац каже жени коју је зауставио да назове некога ко је требало да дође по њу и каже му да не долази, јер ће је ухапсити а ауто запленити.

Она му затим каже да ће само узети телефон који јој је у крилу и да је «видела много снимака на којима полиција убија људе», да би је он прекинуо и рекао јој да не брине јер није црна.

«Ниси црна, запамти, ми убијамо само црнце. Да, убијамо само црнце. Јеси ли на иједном снимку видела да убијамо белог човека?», каже полицајац Грег Ебот.

У полицији округа Коб, где се све и догодило, навели су да су покренули поступак давања отказа полицајцу са снимка.

Еботов адвокат рекао је да је он напустио свој посао, преноси ББЦ.

Шеф полиције Мајк Реџистер изјавио је да је «небитно у којем контексту су ове изјаве изречене, али оне су неприхватљиве и не одражавају културу коју одржавамо у полицији, као ни у овој земљи«.

Танјуг

Тагови: ; ; ;