Премијер Македоније Зоран Заев састао се са амбасадорком Србије у Скопљу Душанком Дивјак Томић, пренела је МИА, уз подсећање да се амбасадорка вратила у Македонију након консултација у Београду због дипломатског инцидента у којем је Србија оптужила Македонију за прислушкивање Амбасаде.

Тај сусрет договорен је након телефонског разговора председника Србије Александра Вучића и македонског премијера Заева, првом разговору након што је Београд одлучио да повуче запослене у Амбасади Србије у Скопљу.

„Влада Републике Македоније одлучна је да развија добросуседске односе и проактивну улогу у регионалној сарадњи и допринесе евроатлантским перспективама целокупног региона. Република Србија је традиционални партнер Републике Македоније и ми смо фокусирани на позитивне односе који ће пружити билатерални и регионални допринос“, наведено је у саопштењу Владе Македоније.

Како се наводи, амбасадорка Дивјак Томић изразила је захвалност због конструктивног приступа Заева у побољшању веза између Македоније и Србије.

Тагови: ; ; ; ;