Премијер Македоније Зоран Заев састао се са амбасадорком Србије у Скопљу Душанком Дивјак Томић, пренела је МИА уз подсећање да се амбасадорка «вратила у Македонију након консултација у Београду због дипломатског инцидента у којем је Србија оптужила Македонију за прислушкивање амбасаде».

 

Овај сусрет договорен је након телефонског разговора председника Србије Александра Вучића и македонског премијера Заева, првог након што је Београд одлучио да повуче запослене у Амбасади Србије у Скопљу.

 

«Влада Републике Македоније одлучна је да развија добросуседске односе и проактивну улогу у регионалној сарадњи и допринесе евроатлантским перспективама целокупног региона. Република Србија је традиционални партнер Републике Македоније и ми смо фокусирани на позитивне односе који ће пружити билатерални и регионални допринос», наведено је у саопштењу македонске владе.

Како се наводи, амбасадорка Дивјак Томић изразила је захвалност због конструктивног приступа Заева побољшању веза између Македоније и Србије.

Саопштено је да је српска амбасадорка поменула споразум за решавање свих питања путем отвореног дијалога, као и планирану посету Заева Србији и најављену седницу двеју влада, која би требало да буде одржана до краја године.

«Из Србије доносим позитивну и конструктивну атмосферу за даљу сарадњу», рекла је Дивјак Томић према саопштењу македонске владе.

 

 

РТС

Тагови: ; ; ;