Из димњака руског конзулата у Сан Франциску, који по налогу администрације америчког председника Доналда Трампа треба до суботе да се затвори, куља црни дим, јавила је агенција АП, тврдећи да особље пали неидентификоване предмете у камину.

Како се наводи, ватрогасци су дошли до конзулата, али им није дозвољено да уђу у зграду.

Репортер америчке агенције тврди да је чуо да су људи који су изашли из зграде рекли ватрогасцима да «нема проблема» и да «особље конзулата пали неидентификоване предмете у камину»

Портпаролка ватрогасне јединице Сан Франциска Минди Таламаџ је изјавила да су примили позив због дима и да је упућена екипа, али да је утврђено да дим долази из димњака.

«У њиховом камину је горела ватра», рекла је она.

Таламаџ је казала да не зна шта шта су палили по дану када је у Сан Франциску у подне била температура од 35 степени Целзијуса.

«То није случајно, нешто су палили у камину», навела је она.

САД су наложиле јуче Русији да затвори свој конзулат у Сан Франциску, као и два објекта у Вашингтону и Њујорку, као одговор на то што је Москва смањила америчко дипломатско особље у Русији.

Стејт департмент је саопштио да је та одлука донета «у духу реципроцитета», додајући да је рок за затварање објеката до суботе 2. септембра.

Ројтерс /Бета

Тагови: ; ;