Председник Србије Александар Вучић примио је јуче спортисте који су освојили медаље у олимпијским дисциплинама на недавно завршеним такмичењима, са тренерима и председницима савеза и поручио да ће држава наставити и даље да подржава спорт као и да очекује 12 медаља на следећим Олимпијским играма 2020. године у Токију

фото Лола Ђорђевић

Код Вучића на пријему били су најбољи рвач планете Давор Штефанек, затим златна са европског првенства у пењању Сташа Гејо, златни кајакаши са светског првенства Марко Томићевић и Миленко Зорић, као и бронзана Милица Старовић као и кајакаши Небојша Грујић и Марко Новаковић, и освајач злата на светском првенству у рвању Виктор Немеш, а уз њих су били њихови тренери и председници савеза спортова у којима се такмиче.

фото Лола Ђорђевић

Председник Србије је захвалио свим освајачима медаља као и представницима спортских савеза и подвукао да су понос Србије.

Он је обећао да ће држава урадити све што је у њеној моћи и помоћи им у припремама за даља такмичења а посебно за следећу Олимпијаду 2020. године у Токију као и за изградњу и припрему спортских терена и објеката неопходних за тренинг али и развој како спортова којима се баве тако и других спортова.

фото Лола Ђорђевић

Сташа Гејо се надовезала на речи председника и истакла да је пењање, спорт којим се бави, све популарније у свету, да се модернизује и да је неоходна изградња стене са свим оним што је прати како би били у корак са светом и напредовали и тај спорт омасовили и приближили младима.

Вучић је обећао да ће држава изградити стену за пењачки спорт али исто тако и веслачима поручио да ће се радити на центру за веслачки спорт…

фото Лола Ђорђевић

Он је рекао да новца у буџету има, да се новац намењен врхунским спортистима и освајачима медаља и трофеја на великим међународним такмичењима исплаћује на време што је важно.

Како је рекао зна да њима то није мотив већ спортски успеси, да се вијори застава и чује химна, али да се тај новац може уложити у додатну рад и напредак и омогућити пристојан живот.

фото Лола Ђорђевић

Председник Србије је подсетио да је на Олимпијским играма у Лондону освојено четири медаља, на прошлим у Рио де Жанеиру осам, као што је и рекао да ће бити, а могла је и која више, те да у Токију очекујем најмање 12 медаља за Србију.

Танјуг

 

Тагови: ; ; ; ;