Министар одбране Александар Вулин почео је данас прву званичну посету Републици Казахстан обиласком међународне изложбе «ЕXПО 2017».

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

Међународна специјализована изложба «Астана Експо 2017» се ове године организује под мотом «Енергија је будућност», а Србија је једна од готово 50 земаља које су представљене на овој значајној манифестацији.

«Вредно је и важно показати шта Србија све има да понуди читавом свету. Наш штанд је веома посећен а наши домаћини из Казахстана нашој делегацији поклањају велику пажњу. Србија је и овде на светској изложби показала колика је креативност њених људи и колико имамо знања која можемо да понудимо читавом свету», рекао је ром приликом министар Вулин.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Према његовим речима, бити на оваквим местима је веома значајно јер она пружају прилику за склапање многих послова као и да се покаже коју технологију поседујете и да научите нешто од других, а Србија, истакао је, «свакако, може да научи друге, али и да научи од других».

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Говорећи о посети Казахстану, Вулин је рекао да ће у фокусу бити простор за ангажовање наше одбрамбене индустрије, саопштило је ресорно министарство.

«Разговараћу са свим људима у Казахстану који одлучују о таквим стварима. И са министром одбране и са министром који је задужен за одбрамбену индустрију, са председником Владе, са замеником председника, свима онима који су веома заинтересовани да одбрамбена индустрија Србије покаже шта може управо на овом простору», истакао је министар Вулин.

Према његовим речима, оно што је најбитније у његовој посети биће како да се отвори простор за одбрамбену индустрију Србије.

«Добрим делом тај простор је већ отворен посетом председника Александра Вучића, посетом о којој се овде још увек говори и која се веома високо цени, а на мени је да наставим управо тим путем», напоменуо је Вулин.

Међународна изложба Експо-2017 отворена је 10. јуна и трајаће до 10. септембра, а очекује се да ће је посетити готово пет милиона људи, међу којима и два милиона туриста.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Делегација Министарства одбране борави у Казахстану до 5. септембра, а министар Вулин ће се током посете састати са министром одбране Сакеном Жасузаковим и министром одбрамбене и аерокосмичке индустрије Казахстана Беибутом Атамкуловими, а обићи ће и компаније казахстанске наменске индустрије и Национални космички центар.

 

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Тагови: ; ; ; ; ;