Валентина Терешкова, упутила је честитке ученицима Прве руске међународне школе у Београду која носи њено име. У свом обраћању првацима, напоменула је да су везе Србије и Русије историјски јаке, али да изнад свега треба пуно да раде на свом образовању, како би сва стечена знања могли да искористе за добробит српског народа.

«Напомињем да су односи наше две земље, наша два народа веома важни!», поручила је Терешкова првацима на крају обраћања.

„Веома нас радује што је Валентина нашла времена да се обрати посебно ученицима наше школе. Велика је част за наше ученике што им је узор особа која је проглашена женом века. Најбољи ученици ће бити одликовани орденом Валентине Терешкове на крају сваке школске године“, открио нам је Бошко Козарски, генерални менаџер руске школе у Београду.

Првог дана школе, ученици и родитељи су сазнали и да ће званични Дан школе бити 12.април – Дан космонаута.

„Ми се од данас, поред наставног плана и програма, припремамо и за први дан школе, који ће по свему бити посебан. Читива школа ће на тај дан бити мали свемирски центар“, изјавила је Елена Елнатанова, директор школе.

Велико интересовање за Прву руску основну школу у Београду, доступну и српској деци, не јењава. Упис је и даље у току, а пола одељења за први разред идуће године је већ попуњено.

Можда се у клупама ове школе крије и први српски астронаут, што да не!

Бошко Козарски

Тагови: ; ; ;