Јужна Кореја извела вежбу симулираног напада на нуклеарна постројења

Јужна Кореја испалила је у ноћи између недеље и понедељка балистичку ракету као одговор на севернокорејску провокативну детонацију направе за коју Пјонгјанг тврди да је минијатурна верзија хидрогенске бомбе, јавила је јужнокорејска агенција Јонхап.

Војска Јужне Кореје извела је вежбу у којој је симулирала напад на севернокорејско нуклеарно постројење, гађајући „одређене циљеве у Источном мору“, наводи Јонхап позивајући се на Здружени генералштаб јужнокорејских оружаних снага.

„Ова вежба је изведена као одговор на шесту нуклеарну пробу Северне Кореје… и обухватила је балистичку ракету ‘хјунму’ и борбене авионе Ф-15“, наводи јужнокорејска агенција.

Војска Јужне Кореје саопштила је да је домет симулираних циљева био као до севернокорејског нуклеарног постројења Пунгје-ри у североисточној провинцији те земље, наводи АФП.

Јужнокорејска војска је саопштила да су њене ваздушне снаге и копнена војска извеле ракетну вежбу као одговор на севернокорејску шесту нуклеарну пробу, додавши да је у вежби циљана област у којој је та проба изведена у недељу, преноси Ројтерс.

У јужнокорејској војној вежби коришћене су ракете дугог домета ваздух-земља и балистичке ракете, стоји у саопштењу Здруженог генералштаба.

Вежбу су извеле само снаге јужнокорејске војске, али се припремају нове вежбе које ће бити изведене заједно са снагама САД у Јужној Кореји, напомиње се у саопштењу.

Танјуг