1.Генерал Ратко Младић је у веома лошем стању, изјавио је Миодраг Стојановић, заступник одбране. «После два сата више није могао да седи и концентрише се на разговор. Озбиљно сам забринут због онога што сам видео. Од тада чинимо све што је могуће да га сачувамо и зато апелујемо даму се омогући лечење», каже адвокат.

2.Суд у Призрену одредио 30 дана притвора 75-годишњем Богдану Митровићу који је пре два дана ухапшен у Сувој Реци при обиласку породичне куће. Тзв. Косовска полиција је акцију извела по окончању литургије и након што су расељени обишли своја напуштена имања у Мушутишту.

3.Босни и Херцеговини прети да постане европска база исламских терориста, изјавио је чешки председник Милош Земан.

 

1. „Не треба да нас чуди закључак чешког председника Милоша Земана да БиХ постаје «терористичка база Европе» — рекао је за «Новости» експерт за безбедност и тероризам из Републике Српске Џевад Галијашевић.

2.Исламски тероризам зачет је 90-их година у Босни и Херцеговини, тврди и посланик ХДЗ-а у Хрватском сабору Мирослав Туђман, наводећи да је за то заслужан Алија Изетбеговић. «Ово што се сада догађа по Европи, то се догађало у БиХ деведесетих година. Био је то зачетак данашњег исламског тероризма. Почињено је чак педесетак ритуалних одсецања главе», навео је Туђман у интервјуу за недељник Глобус.

3.Европа све чешће упозорава на „исламизацију Балкана“, пише тим поводом и „Политика“. Пораст утицаја Турске и Саудијске Арабије на западни Балкан не сме се гледати без деловања, опомиње министар спољних послова Аустрије Себастијан Курц, немало пошто се и његов колега из ресора одбране Ханс Петер Доскоцил забринуо пошто је, како је рекао, видео „прикривену исламизацију” од које их „подилазе жмарци”. Претерано снажење утицаја Саудијске Арабије и Турске тих земаља не би могло ићи у корак са европским путем БиХ, наводи се у чланку.

О ситуацији око Босне и Херцеговине за Линију Фронта говорио је главни и одговорни уредник „Геополитике“ Слободан Ерић
 

Тагови: