Како преноси РИА НОВОСТИ ветерани америчких обавештајних служби упутили су писмо у коме су критиковали верзију о наводном руском мешању у америчке председничке изборе 2016. године.

Чланови организације «Ветерани здравог разума» упутили су крајем јула документ шефу Беле куће, у коме на основу стручних извештаја доводе у питање хаковање сервера Националног комитета Демократске странке САД. Како се наводи информације су поставили они који су имали приступ серверу.

«Кључни налази експертизе утврдили су да су подаци на сервер НКВД унесени таквом брзином да је то било немогуће урадити удаљеним хаковањем»- наводи се у документу.

 

Према њиховим речима нема доказа о умешаности Русије у хаковање података и њихово постављање на сајт Викиликса и омогућавања за јавно гледање.

Оптужбе САД-а на рачун хакера са надимком Guccifer 2.0 су неосноване јер нема доказа да је сарађивао са Викиликсом а истовремено он демантује сваку сарадњу са Москвом.

На основу ових информација ветерани критикују извештај америчких обавештајних служби од 6. јануара, који  потврђује укљученост Русије у хаковање јер се заснива на «проценама» које нису поткрепљене релевантним доказима.

Због тога ветерани од Трампа захтевају да постави одговарајућа питања пред руководиоце америчких служби како се то догодило.

Тагови: ; ;