Француски председник Емануел Макрон оптужио је новинаре да су «превише заинтересовани за себе саме».Он је истакао да њега не занимају новинари, већ француски народ, а тиме је одговорио на критике неких медијских група да даје премало интервјуа.

«Мене не занимају новинари, мене занима француски народ, то морате да схватите», рекао је француски председник у одговору на питање новинара француске телевизије зашто «тако мало прича», преноси АФП.

У изјави новинарима током посете школи на истоку Француске, Макрон је рекао да би медији требало да извештавају о 12 милиона школске деце која се враћају у школске клупе, уместо што се занимају за њега.

«Али, новинари имају проблем. Превише су заинтересовани за себе, а недовољно за земљу. Хајде да причамо о француском народу», истакао је он.

Макронова подршка међу Францусзима је нагло опала откако је у мају изабран за председника, при чему тек 30 до 40 одсто гласача о њему има позитивно мишљење, како показују анкете, док неки аналитичари разлог за то виде у његовом стилу «вука самотњака», наводи француска агенција.

Тридесетдеветогодишњи Макрон је уочи избора обећао да ће се дистанцирати од медија и избегавати да буде ухваћен у дневну политику, видећи свој посао као представљање дугорочне визије за земљу.

Б92

Тагови: ; ; ;