Још једном су наши спортисти учинили да се осећамо поносно. Још једном су се вратили окићени медаљама. Млади џудиста Немања Мајдов је поносно на грудима понео златну медаљу, док су се наши одбојкаши окитили бронзаном. Али, и та бронза сија као злато.

Фото Лола Ђорђевић

Данас је спортисте, освајаче медаља примио председник Србије Александар Вучић, који им је честитао на постигнутом успеху и захвалио им, што су још једном обрадовали наш народ.

Председник је истакао да је победа младог Немање Мајдова прослављена не само у Србији, већ и у Републици Српској.

«Били сјајни, ви сте понос Србије. Верујем да ће те донети свима нама још радости”, рекао је Вучић.

Председник је поручио спортистима да Србија жели да улаже у спорт и да ће освајачи медаља најкасније до четвртка бити награђени.

Фото Лола Ђорђевић

На пријему у згради Председништва присуствовао је и министаро омладине и спорта Вања Удовичић.

Срећку Лисинцу који је проглашен за најбољег блокера, Александар Вучић је поручио да би у његовом родном месту, Врњачкој Бањи требало да се сагради одбојкашки центар,  нашаливши се да је на предлог Вање (Удовичића) сав новац потрошен за базен (у чију изградњу је уложено 1, 5 милиона евра).

Фото Лола Ђорђевић

Председник Вучић је истакао, да је држава спремна да уложи новац и у организацију одбојкаших и џудо првенстава у нашој земљи, што би свакако имало позитивне ефекте.

Млади џудиста Немања Мајдов је упитан да ли се надао медаљи, самоуверено рекао да јесте, тј да су само он и његов тренер веровали у успех, док је на шампионату у Будимпешти сматран аутсајдером.

„У финалу је било лакше него што сам очекивао. Био сам најмлађи учесник, аутсајдер, али сам их све изненадио”, рекао је Мајдов.

Фото Лола Ђорђевић

На самом почетку пријема, одбојкаши су председнику поклонили дрес са потписима играча, док му је Немања Мајдов поклонио статуу џудисте.

Лола Ђорђевић

 

 

Тагови: ; ; ; ;