Пољска ће од Италије тражити изручење четворице осумњичених за силовање Пољакиње на плажи у Риминију — изјавио је заменик пољског министра правде Патрик Јаки.

Он је рекао да Пољска планира да са италијанском страном покрене преговоре како би Италија изручила четворицу осумњичених, који су и физички напали жртвиног партнера 26. августа, а осумњичени су и за силовање једне Перуанке исте вечери.

Из канцеларије италијанског тужилаштва саопштено је да је сваки од осумњичених негирао кривицу, тврдећи да су остали одговорни за инцидент.

Патрик Јаки је рекао да још није познато да ли ће Италија да испуни захтев Пољске, преноси АП.

Осумњичени за силовање у Риминију су двадесетогодишњи конгоански азилант, код кога је пронађен сат који је припадао партнеру жртве, двојица браће из Марока животне доби од 15 и 17 година, који су рођени у Италији и један шеснаестогодишњи Нигеријац, који је, наводно, такође рођен у Италији.

Шеф Центра за помоћ мигрантима у Пезару Кристина Уголини изјавила је да је Конгоанцу одобрена «хуманитарна заштита», да је у Центру био од септембра 2016. године до априла 2017. и да је био «друштвен, пристојан и љубазан».

Срна

 

Тагови: ; ; ;