Послодавци неће моћи да читају приватне имејлове запослених и то касније користе за њихово евентуално отпуштање, одлучио Европски суд за људска права у Стразбуру. Послодовац не може да забрани одређењу приватност запосленима на радном месту, навео је суд.

Европски суд за људска права забранио послодавцима да читају приватне имејлове запослених и то касније користе за њихово евентуално отпуштање.

У судској одлуци се позивају све чланице Савета Европе да измене своје законодаство како не би дошло до кршења одлуке.

«Послодовац не може да забрани одређењу приватност запосленима на радном месту», навео је Европски суд за људска права и додао да је одлука донета због све веће забринутости грађана у тренутку када је свет повезан на интернету и све је слабија веза између приватног и професионалног живота.

Европски суд је додао да одлука не значи да послодовац у одређеним условима не може да надгледа преписку и комуникацију запослених на радном месту али то не сме да искористи као изговор за отпуштање.

«Такав надзор треба да обезбеди правичну равмотежу између поштовања приватног живота засполеног и права послодавца да предузме мере како би осигурао правилно функционисање предузећа», додаје се у одлуци.

БЕТА

Тагови: ; ; ;