Министарство иностраних послова Украјине узело је у обзир изјаву руског председника Владимира Путина о могућностима распоређивања мировних снага УН-а у Донбасу, наводи се у званичној изјави министарства спољних послова Украјине.

«Верујемо да распоређивање мировне мисије УН може допринети успостављању мира и сигурности на истоку Украјине», наводи се у документу. — Украјина је, као конзистентна присталица иницијативе за распоређивање мировне операције УН-а у Донбасу, спремна да ради на овом питању. С тим у вези, сталном представништву Украјине у Њујорку наложено је да одржи одговарајуће консултације са делегацијама у Савету безбедности УН», наводи се у коментару на сајту украјинског Министарства.

Осим тога, Министарство спољних послова Украјине сматра да поштовање са руске стране „школског примирја“ у Донбасу треба да створи плодно тло за почетак дијалога у циљу распоређивања мировне мисије УН.

Министарство спољних послова Украјине узело је у обзир изјаву председника Русије Владимира Путина о мировним снагама у Донбасу и сматра да увођење мировних снага може да помогне повратку мира у регион, наводи се у саопштењу Министарства.

«Министарство спољних послова Украјине узело је у обзир изјаву председника Русије о могућем распоређивању мировних снага УН у Донбасу, коју су објавили медији. Сматрамо да распоређивање мировне операције УН може да допринесе обнови мира и безбедности на истоку Украјине.»

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;