Оскаровац сматра да би његова земља требало да изађе из ЕУ ако се не избори за тражене реформе и тако постао једна од првих познатих личности из света културе која је изнела такво мишљење

Чувени глумац Мајкл Кејн не крије да подржава Брегзит, излазак Велике Британије из ЕУ, рекавши у више наврата да би «радије био сиромашни господар него богати слуга» и да не жели да његовом земљом владају «безимене европске бирократе и диктатори».

«Моја подршка изласку Британије из ЕУ није ни због расизма, ни због имиграната, реч је о избору за слободу. Не свиђа ми се да Великом Британијом управља неко ко се зове Јункер (Жан Клод Јункер је председник Европске комисије и бивши премијер Луксембурга)», рекао је сер Мајкл Кејн на филмском фестивалу у Венецији и додао да је као младић веровао да је Луксембург име радио станице.

«Нисам ни знао до двадесете године да је то држава, а она сада управља мојом домовином! И, како ми изгледа, Британци јој се баш и не свиђају «, напоменуо је осамдесетчетворогодишњи глумац.

Оскаровац сматра да би његова земља требало да изађе из ЕУ ако се не избори за тражене реформе и тако постао једна од првих познатих личности из света културе која је изнела такво мишљење.

«Последице Брегзита ће бити ужасне, али ништа није ужасније од могућности да останемо с њима. Британци би требало да буду свесни да су на референдуму гласали за слободу. Знате, када се упуштате у политику, то значи да ћете се наћи на путевима на којима до сада нисте били, можете и да се изгубите. Међутим, када пронађете прави пут, све након тога биће како треба», рекао је славни глумац за британски «Сан»

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;