Одбрана генерала Ратка Младића предала је данас Министарству правде Србије формални захтев, којим се од Владе Србије тражи да пружи гаранције Хашком трибуналу за пуштање Младића на привремену слободу ради лечења

Одбрана генерала Ратка Младића предала је данас Министарству правде Србије формални захтев, којим се од Владе Србије тражи да пружи гаранције Хашком трибуналу за пуштање Младића на привремену слободу ради лечења, пренели су бањалучки медији.

Члан Младићевог правног тима Саша Лукић који је предао захтев, није могао да каже када би Влада могла да одлучује о захтеву, али је навео да се одбрана нада да ће то бити ургентно.

Ако Влада Србије буде дала гаранције да ће Младић, по захтеву Трибунала у Хагу, бити враћен у било ком моменту када то буде затребало и да то неће бити спорно, ми ћемо те гаранције доставити судском већу у Хагу, уз захтев за привремено пуштање на слободу ради лечења у Србији, додао је Лукић.

Он је напоменуо да је реч о захтеву поверљиве природе.

Младићу је у Хагу окончано суђење и очекује се изрицање првостепене пресуде.

Обрана је у више наврата захтевала његово привремено пуштање на слободу ради лечења у Русији уз гаранције те земље, али су ти предлози одбијени.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ;