Хрватски премијер Андреј Пленковић, који завршава дводневну посету хрватским институцијама у БиХ, одбацио је приговоре да наводно избегава Сарајево.

Пленковић је у Мостару подсетио да су две владе недавно одржале заједничку седницу у Сарајеву и додао да је у сталном контакту с председавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем око свих отворених питања.

Хватски премијер је рекао и да је влада хрватске у протеклим годинама налазила начина да подржи одређене пројекте и додао да верује да ће Загреб у оквиру шире сарадње и подршке по овом питању наћи наццина да помогне у решавању одређених финансијских питања.

Односи Хрватске и БиХ су заоштрени последњих недеља због реализације пројекта градње Пељешачког моста за који је Загреб добио новац од ЕУ.

Међутим, Сарајево је и званично затражило од Европског парламента стопирање градње моста, јавила је босанска агенција Патриа.

Заменици предсдавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и Дома народа ПС БиХ, Шефик Џаферовић и Сафет Софтић, упутили су писмо председнику Европског парламента у којем се тражи стопирање градње Пељешачког моста, док се не реши спор између Босне и Херцеговине и Хрватске.

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ;