Председник Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином Томислав Николић разговарао је са кинеским амбасадором у Србији Ли Манчангом, представницима кинеских компанија које су задужене за инфраструктурне пројекте у Србији и представницима Института за испитивање материјала Србије.

„Да би кинеске компаније које изводе радове у грађевинарству или у области енергетике биле сигурне да је на исправан начин уграђен квалитетан материјал, Институт за испитивање материјала Србије је институција којој треба да се обрате. Институт представља престижну научну и стручну институцију у Србији, која има више од 150 доктора наука и магистара из различитих области и њихово знање треба искористити”, нагласио је Николић.

Генерални директор Института за испитавање материјала Србије Венцислав Грабулов упознао је амбасадора Кине, као и представнике кинеских компанија, са досадашњим радом Института, нагласивши да је Институт спреман да пружи подршку кинеским компанијама у изградњи капиталних објеката у Србији.

 

(Танјуг/Политика)

Тагови: ; ; ; ; ; ;