Делегције Владе Србије и Руске Федерације разговарале су о реализазији споразума о статусу руских војних меморијала на територији наше земље и српских војних меморијала на територији Русије

Делегције Владе Србије и Руске Федерације разговарале су о реализазији споразума о статусу руских војних меморијала на територији наше земље и српских војних меморијала на територији Русије, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Циљ састанка био је координација активности које се односе на реализацију споразума, као и разматрање питања која захтевају заједничко деловање две државе у области заштите ратних меморијала, а делегације су предводили државни секретари у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Негован Станковић и Ненад Нерић, а руску страну су представљали помоћник заменика Министра одбране Руске Федерације Александр Валентинович Кирилин.

Чланови две комисије за реализацију Споразума утврдили су начин рада комисија и разговарали о стању руских и српских меморијала на територији Србије и Русије.

На састанку су договорени планови за наредни период, како би се овај Споразум реализовао на најбољи могући начин и задовољио обе стране.

Закон о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Руске Федерације о статусу руских војних меморијала на територији наше земље и српских војних меморијала на територији Руске Федерације донет је 25. новембра 2014. године, док је Споразум о статусу ступио на снагу 1. јануара 2015.

Новости

Тагови: ; ; ;